Montagetechniek

Voor de inrichting en bekleding van Schietaccommodaties gelden hoge kwaliteitsnormen. Met name op het gebied van veiligheid en duurzaamheid worden hoge eisen gesteld aan de toegepaste elementen en materialen.

Kortenoord levert reeds sinds enkele decennia kogelvangers, kogelabsorberende wanden en plafondbekleding voor overheidsschietbanen van o.a. politie en defensie, zowel voor nieuwbouw als voor renovatieprojecten. Samen met onze partners voerden wij diverse projecten uit op turn-key basis.

Onze engineers ontwerpen de kogelvangers en additionele kogelabsorberende systemen met grote zorgvuldigheid, binnen de wettelijke kwaliteits- en veiligheidsnormen, toegespitst op de klantspecifieke eisen en wensen. Alle toegepaste materialen voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen en zijn onderworpen aan vele tests en praktijkbeproevingen, voordat ze worden geïmplementeerd in de gewenste applicatie. Al onze producten worden ontworpen en gefabriceerd onder een gecertificeerd kwaliteitsborgingsysteem (FPC - EN1090).

In 1993 ontwikkelden wij, in samenwerking met een door de overheid aangestelde commissie, de kogelabsorberende rubberblokken kogelvanger die geschikt is voor de door de Nederlandse politie gebruikte “hollow point” munitie. In de loop der jaren is dit type kogelvanger verder doorontwikkeld voor uiteenlopende toepassingen en munitie. 

Door toepassing van verschillende hardstaal en hogesterkte legeringen in combinatie met recyclebare, kogelabsorberende rubberproducten realiseren wij een optimale duurzame veiligheid voor de gebruiker. De toepassing van geluidsabsorberend rubber in kogelvangers, wanden en vloeren draagt tevens bij aan het welzijn van de gebruikers.